Computerspellen en leersystemen

Pegi  (Pan European Game Informatie)
Computerspelletjes zijn ingedeeld in diverse leeftijdscategorieën met het oog op de geschiktheid voor de diverse leeftijdscategorieën. Bij de leeftijdsclassificatie wordt echter geen rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad of de vaardigheden die nodig zijn om een spel te spelen. Indien een spel wordt geclassificeerd als PEGI 3, betekent het dat het spel geen ongepaste elementen bevat voor kinderen vanaf 3 jaar, maar het betekent niet automatisch dat het spel qua moeilijkheidsgraad geschikt is vanaf 3 jaar.

Z4 VTech Boogie Bal
Een bal vol verrassingen. De bal rolt en beweegt uit zichzelf en leert de kleintjes over dieren, geluiden, cijfers en vormen. En de bal heeft ook nog eens 9 verschillende melodietjes. Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden.

Z5 Go Vacation voor Wii
Op het Kawawii Island krijg je toegang tot 50 activiteiten, uiteenlopend van sportsimulaties tot dansuitdagingen voor één tot vier spelers.  Door op het eiland te speuren naar verborgen bonussen kun je nieuwe activiteiten en zeer gevarieerde uitdagingen spelen! Zo kun je kiezen surfen, snorkelen, raften, paardrijden en kleiduifschieten in het Resort. Liefhebbers van winterse taferelen kunnen zich wagen aan sneeuwbalgevechten, skispringen en het bouwen van sneeuwpoppen in het Snow Resort. Hou je meer van de stad? Dan biedt City Resort toegang tot taartgooien, hanggliden, minigolf en tafelhockey! Pegi 7.

 

Z7 Avatar: De brandende aarde voor Nintendo DS
Het spel is gebaseerd op het tweede seizoen van de Avatar animatie-serie. Tijdens het spel moet je tegenstanders verslaan en puzzels oplossen. Pegi 7.

Z9 Cars voor Playstation 2
Een vrolijke racegame gebaseerd op de gelijknamige familiefilm van Pixar/Disney met 10 karakters uit de film. Het spel heeft verschillende circuits en dertig levels. Kun jij de Lightning McQueen helpen om de Piston Cup te winnen? Pegi 3.

Z13 Super Mario Land voor Gameboy
Mario moet prinses Daisy redden uit de klauwen van Tatango. Het spel kent vier werelden met elk drie levels.

Z20 Harry Potter The chamber of secrets voor Gameboy
Dit spel is gebaseerd op het tweede boek uit de Harry Pottter serie.

Z21 Playstation 2
Naast de spelcomputer zijn ook diverse spelletjes aanwezig in de speel-o-theek. Vanaf 4 jaar.

Z23 Just Dance 2014 voor Wii
Met Just Dance 2014 kun je de choreografieën van 40 hits leren, waaronder Feel good van Christina Aguilera, Gentleman van Spy en I will survice van Gloria Gaynor. Je kunt kiezen uit drie verschillende modi: On-stage modus, World Dance Floor en Persoonlijke sweat modus. Pegi 3.

Z25 Gran Turismo 4 voor Playstation 2
Een spel met ontzettend veel mogelijkheden. Je hebt de beschikking over maar liefst 750 auto's en 50 circuits. Door tactisch goed na te denken kun je sneller en makkelijker de race winnen. Met behulp van de B-spec mode kun je bovendien een race managen in plaats van deze zelf te rijden.

Z26 Disney's Dinosaur voor Playstation 2
Aladar en zijn familie moeten grote gevaren zien te overwinnen. Gebaseerd op de gelijknamige film. Pegi 3.

Z27 Surf's up voor Wii
Spel gebaseerd op de gelijknamige film. Tijdens het spel moeten diverse opdrachten worden uitgevoerd en trucs worden gedaan op een surfboard. Pegi 3.

Z28 Samba de Amigo voor Wii
Met meer dan 40 vrolijke samba-nummers, een twee-speler optie en diverse minigames. Pegi 3.

Z30 Angry birds Trilogy voor Wii
Editie met drie Angry Birds spellen: 1. Angry Birds, waarin de strijd moet worden aangebonden met de groene varkens; 2. Angry Birds Seasons met levels in diverse jaargetijden en feestdagen als Halloween en Pasen; 3. Angry Birds Rio waarin gevangen genomen vogels bevrijd moeten worden. Pegi 3.

Z36 Formula 1 2004 voor Playstation 2
Wie racet als snelste over de diverse circuits? Pegi 3.

Z40 Monsters & Co Schrik Eiland voor Playstation 2
Gebaseerd op de Monsters & Co film. De monsters Mike en Sully moeten allerlei schriktechnieken leren om volwaardige monsters te worden. Pegi 3.

Z41 Sports resort voor Wii
Lekker sporten op het strand: met een frisbee gooien of volleyballen. Maar ook jetskieën of zelfs zwaardvechten op een vlot. De Wii Sports Resort beschikt over de nieuwe functionaliteit van de Wii MotionPlus. Dit zorgt ervoor dat de bewegingen vele malen nauwkeuriger worden waargenomen door de Wii. Pegi 7.

Z42 Fifa 2001 voor Playstation 2
Het spel bevat 16 landelijke competities en maar liefst 50 landenteams.  Pegi 3.

Z43 Casper and the ghostly trio voor Playstation 2
Help Casper om Wendy te redden uit de handen van Stinkie, Stretch en Fatso. Pegi 3.

Z45 Pandemonium voor Playstation 2
Nikki, een jonge tovenares, verwoest per ongeluk met een toverspreuk de stad. Samen met de nar Fargus gaan ze op zoek naar de Wishing Engine om zo de stad met een wens weer te herstellen. In elk level kun je kiezen welk karakter je bent.

Z47 Wii
Naast de spelcomputer zijn ook diverse spelletjes aanwezig in de speel-o-theek.

Z48 Arcade 30 Games Action voor Playstation 2
Een verzameling van allerlei spellen voor de Playstation 2 die zorgen voor heel veel uren speelplezier. Met: Airport Cargo, Football Spring, Sea Battle, Wisdom Seekers, Hockey, Boa's Maze, Space Rebels en nog veel meer. Pegi 3.

Z50 V-smile.pocket en Shrek, het verhaal van het draakje
Interactieve en educatieve spelcomputer. Het spel 'Shrek, Het verhaal van het draakje' met Shrek, Fiona en ezel bevat 7 spannende avonturen en 4 spellen gericht op het verkrijgen en ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Z53 Dora redt de sneeuwprinses
Redt de sneeuwprinses en het sneewbos, dat door een vloek van de heks begint te smelten. Pegi 3.

Z54 Fifa 11 voor Wii
Een game uit de succesvolle Fifa-reeks. Alle spelers hebben in dit spel hun eigen unieke vaardigheden (Personality+ Plus). In dit spel kan ook worden gebruik gemaakt van een nieuwe manier om de bal te passen (Pro passing). Je kunt zelf een team samenstellen. Pegi 3.

Z55 Knorretje, kleine grote held voor Playstation 2
Knorretje jaagt alle enge wezen weg uit de dromen van zijn vrienden en wordt daardoor de held van het avontuur. Je kunt niet alleen spelen als Knorretje, maar ook als Winnie of Tijgertje. Pegi 3.

Z57 Tarzan Freeride voor Playstation 2
Tarzan moet jonge gorilla's bevrijden die gevangen genomen zijn om aan dierentuinen te verkopen. 6+.

Z60 Gameby advance SPf
Naast de spelcomputer zijn ook diverse spelletjes aanwezig in de speel-o-theek. Vanaf 5 jaar.

Z61 Bob de Bouwer - We bouwen een feestje voor Playstation 2
Help Bob met de voorbereidingen van het zomerfestival in de Zonnebloemvallei. Het spel bevat 10 leuke minigames. Een spel voor de jongste spelers. Pegi 3.

Z64 Fifa 11 voor Playstation 2
Fifa 11 bevat 31 competities. De Russische Premjer-Liga is toegevoegd.  Je kunt zelf een team samenstellen. Pegi 3.

Z65 Avatar: de legende van Aang voor Playstation 2
Gebaseerd op het eerste seizoen van de Avatar animatie-serie. Pegi 7.

Z66 Junior tablet
De inteteractieve spellen op deze tablet van Vtech laten kennismaken met letters, woorden, cijfers, tellen, en puzzels. Beertje Nino helpt daarbij. Speel het vragenspel, bekijk de weekagenda of gebruik de pianotoetsen om muziek te maken. Geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Z67 Playstation 2 Pink
Naast de spelcomputer zijn ook diverse spelletjes aanwezig in de speel-o-theek. Vanaf 3 jaar.

Z69 Formula 1 2006 voor Playstation 2
Wie racet als snelste over de diverse circuits? Pegi 3.

Z70 Playground voor Wii
Heel veel verschillende speelplaats-spelletjes. Pegi 3.

Z71 Bop it Tetris
Schuif, draai en sla in een race tegen de klok om de blokjes op de juiste plaats te krijgen en probeer steeds je eigen topscore te verbeteren. Bop it Tetris heeft honderden puzzels en meerdere levels, zodat het steeds spannend blijft. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Z81 Nintendo DS lite
Naast de spelcomputer zijn ook diverse spelletjes aanwezig in de speel-o-theek. Vanaf 4 jaar.

Z85 Mario & Sonic op de Olympische Spelen voor Wii
Mario en Sonic doen op de Olympische Spelen mee aan meer dan 20 sporten. Pegi 3.

Z91 V-smile TV leersysteem
De V-smile is een educatief spelsysteem van VTech. Inclusief 4 spellen, waarin Dora, Winnie de Poeh, Shrek en Mickey Mouse een rol spelen. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Klik hier voor het vervolg van Computerspellen en leersystemen.